Selskapet har i 2020 rundet 40 år!


Litt om perioden 1980 til 2013:


I 1980 etablerte William Henriksen Williams Motor, Caravan og Bilutleie, derav stammer navnet Williams. Det var da hovedsakelig et bilutleiefirma, men startet med vogner på slutten av 1980-tallet.

I 1990 overtok Kjersti og Otto Sørensen, og navnet ble etter hvert endret til Williams Caravan AS.

På 1990-tallet solgte Williams Caravan merkene: Dethleffs, Kabe, Sprite, ABI, Challenger, LMC (Münsterland), Tabbert og Wilk.

I 2007 vokste Williams seg ut av sine lokaler på Greåker og flyttet til større lokaler i Elgveien i Råde.
Lokalene lå nært knyttet til E6, sentralt mellom østfoldbyene, 15 min fra Rygge flyplass og 90 min fra Gardermoen. Flybussen gikk rett utenfor dørene.

I 2010 ble Williams en ren Dethleffs forhandler og startet med Sunlight bobiler. Fra da av fører vi campingvogner og bobiler fra Dethleffs og bobiler fra Sunlight.

I 2011 ble Williams Caravan AS solgt til Sverre William Olsen som ble både eier og daglig leder av firmaet.
Det hører med til historien at vår verkstedmann, Espen Eikum, har vært med Williams i over 20 år, men har vært i bransjen helt siden slutten av 1970-tallet. Vårt ”orakel”, som vi kaller ham, kan det meste om campingvogner og bobiler.

Våren 2012 bygde vi utstillingshall og fikk en stor innendørs utstilling.

Vinteren 2013 pusset vi opp butikken. I mars åpnet vi en større og forbedret butikk.

Fokus på butikken

Mars 2013 åpnet vi en ny og forbedret butikk. 
Vinteren 2013 brukte vi mye tid og energi på å fornye vår butikk. Vi rev alt det gamle og gjorde butikken helt ny og fin.
Fokuset vårt ble større på brukervennlighet og utvalg for deg som kunde.
Hos oss skal du som kunde finne det meste av det du trenger for en hyggelig opplevelse med din caravan/ bobil.
Butikken bestod av deler du trenger til campingvogn, bobil og telt, vaskeartikler, toalett-artikler og ting du kan pynte rundt deg med mye, mye mer.
I butikken førte vi varer fra kjente leverandører som DCT, Max Fritid, Isabella og Kama Fritid.
Vi i Williams Caravan AS hadde høye krav til oss selv om at du som kunde skal komme til oss og oppleve en hyggelig handel.


Høsten 2014:


En ny epoke skjer, vi kjøper opp Perry Caravan i Sarpsborg.

Perry Caravan har røtter tilbake til Pam Camping tidlig på 1970 tallet.
Disse har solgt Hobby siden tidenes morgen, og har levert tusenvis av vogner på Østlandet.

Fra 2014 drev vi to utsalg i Østfold, men det vi driver med er plasskrevende og vi vokser ut av lokalene både her og der, det er på tide å tenke nytt.

På slutten av 2016 finner ut at det er på tide å tenke nytt og vi finner frem noen støvete tegninger fra 2014 der vi hadde mange skisser på vår drøm, et nytt bygg som var tegnet og bygd for bobiler og caravan.


Høsten 2017 – en drøm blir til virkelighet


Etter hvert fikk med to aktører som begge hadde flotte tomter og tro på oss slik at vi i fellesskap kunne bygge vår drøm.

Spaden settes i jorda høsten 2017.
Vi ligger veldig lavt med dette og bygget reiser seg forsiktig fram. Vi bygde et stort bygg i to plan med ca. 3.200m² i hver etasje, en ny verden åpner seg.

Vi har en stor tomt på 15 mål og muligheter for tilleggstomt for bobilhotell osv. Med «konge»-beliggenhet ut mot Norges mest trafikkerte vei E6 er dette nesten ikke til å tro. Her har vi tømmestasjon, vannpåfylling, bobilparkering for kunder som ønsker å stoppe å sove der dem har tilgang til dusj og wc inne i bygget, samt strøm og gassautomat, blir dette som en komplett «stellplass».

Nytt flott caravan-anlegg på 6500 m² åpnes mai 2018 og vi blir til Perry & Williams Caravan

Vi flytter inn i antagelig Norges beste bobil og caravan senter mai 2018, nesten tre måneder forsinket. Å flytte er en slitsom og dyr opplevelse, vi bruker mye tid og ressurser på å få to butikker inn i en, men sluttresultatet blir helt magisk. 

Vi selger mye campingvogn og med vår plassering er det 14-15 campingplasser som har mindre en 30 minutters kjøring inn til oss. Vi leverer nok 75-80 % til fastliggere. Vi er gode på å levere vogner med heisekran og løfter inn til kundens eksisterende helårstelt.

Dagens merker er Kabe, Dethleffs, Hobby, Fendt og Sunlight. Merkene Hobby og Dethleffs har vært med i over 35 år begge to. Noe vi er sært stolte av!
Vårt agentur for Hobby og Fendt er vi alene om i Østfold.


Fokus på verkstedet

Vi har eget verksted med dyktige medarbeidere. Det er 3-4 mann inne, to service biler som går ute 11 måneder i året, dette for å gi våre kunder den beste kundeopplevelsen.
Vår bemanning er helårsbasert, men i høysesongen kan det dessverre være litt vanskelig å håndtere alle samtidig, men tro oss vi gjør alt vi kan for våre kunder!

Drømmer kan bli sanne……….!


Personvern